Meniu

SUDURA OTEL INOX

BALUSTRADE

Ranforsare / Sudura

ELEMENTE TUNING

Reconstructie / Sudura

SUPORTI INOX

Ranforsare / Sudura

ALTE ANSAMBLE

bari de sustinere, scari etc.

Sudarea cu electrod nefuzibil in mediu de gaz inert (WIG/TIG)

Realizam suduri profesionale pentru diverse lucrari de confectii metalice si reparatii care au la baza componente din otel / inox:

 • Balustrade, copertine, bari de sustinere, suporti din inox, scari si elemente pentru scari drepte sau elicoidale care au la baza imbinari prin sudare
 • Elemente de tuning din inox pentru autoturisme de teren si transport marfa
 • Reparatii la diverse conducte din inox destinate utilizarilor in industria alimentara
 • Scurta descriere

  Sudarea cu electrod nefuzibil in mediu de gaz inert, este un procedeu de sudare cu arc electric care foloseste un electrod nefuzibil din wolfram(tungsten) pentru formarea imbinarii sudate. Zona imbinarii sudate este protejata de un gaz inert (de obicei argonul); in unele cazuri se foloseste si material de adaos. Procedeul WIG/TIG este adesea folosit pentru sudarea otelurilor inoxidabile si a materialelor usoare precum aluminiu, magneziu si aliaje ale cuprului; procedeul este mai complex si dificil de manevrat, si mai lent comparativ cu alte procedee de sudare; insa imbinarea sudata rezultata este mai rezistenta si de o mai buna calitate.

  Operare

  Sudarea manuala WIG/TIG este adeseori considerata ca fiind cel mai dificil procedeu de sudare utilizat in industrie. Deoarece sudorul trebuie sa mentina o lungime mica a arcului electric, este necesara o atentie sporita si o buna indemanare pentru a preveni contactul dintre electrod si piesele de sudat. Sper deosebire de celelalte procedee WIG/TIG necesita ca operatorul sa foloseasca ambele maini, deoarece majoritatea aplicatiilor necesita ca sudorul sa aduca cu o mana material de adaos in baia de metal topit iar cu cealalta mana sa manevreze pistoletul; totusi, la realizarea imbinarii dintre doua materiale subtiri nu este necesara folosirea de material de adaos.

  Pentru a aprinde arcul electric este nevoie de un generator de inalta frecventa care sa creeze o cale a curentului de sudare prin gazul de protectie, permitand arcului sa se aprinda cand distanta dintre electrod si piesa de sudat este de aproape 1,5 - 3mm. O alta metoda de aprindere a arcului electric se poate face prin metoda "touch arc" sau "lift arc" insa prin aceasta metoda se pot contamina atat electrodul cat si sudura. Odata aprins arcul electric sudorul misca pistoletul circular pentru a forma baia de metal topit, marimea acesteia depinzand de marimea electrodului si de densitatea de curent. in timp ce mentine constanta lungimea arcului, sudorul inclina pistoletul pana la aproximativ 10-15 grade fata de verticala. Materialul de adaos este introdus manual in baia de metal topit(daca este necesar).

  Sudorii adesea dezvolta o tehnica rapida de miscare a pistoletului si de aducere de material de adaos in baia de metal topit. Cand procesul de sudare este aproape finalizat, intensitatea arcului este treptat redusa pentru a permite solidificarea craterului final si a preveni aparitia fisurilor la capatul imbinarii sudate.


  Telefon: 07--.---.--- contact@sudurainaluminiu.ro

  Preturile sunt in functie de complexitatea lucrarii.

  logo

  DESPRE NOI

  Service-ul nostru auto va ofera sudura argon, inox, otel la cele mai inalte standarde. Mai mult de atat, asiguram sudura si pentru alte componente ale masinii dumneavoastra, totul in baza celor mai bune tehnologii de pe piata.

  Sudura clasica este o solutie optima pentru anumite tipuri de interventii, insa adevarata evolutie o constituie procedeul MIG/MAG.

  MAI DEPARTE

  PORTOFOLIU FLICKR

  FACEBOOK