Meniu

Sudura aluminiu

JANTE

Aluminiu / Aliaj

BAI ULEI

Ranforsare / Sudura

REZERVOARE

Reconstructie / Sudura

ALTE COMPONENTE

Galerii Admisie, repere etc.

Sudarea in mediu de gaz protector cu electrod fuzibil (MIG/MAG)

Pentru a realiza suduri in aluminiu de cea mai buna calitate detinem instalatii profesionale specializate capabile sa lucreze in sistem AC cu ajutorul carora realizam urmatoarele tipuri de suduri:

 • Suduri la componente auto din aluminiu si aliajele acestuia: bai ulei, suporti motor, galerii de admisie si evacuare, elemente de tuning, rezervoare de combustibil, reparatii de sudura la jante de aliaj
 • Suduri la tevi de aluminiu, conducte cu grosimi ale peretelui de pana la 5 mm, table de aluminiu cu grosimi cuprine intre 0,2 si 5 mm.
 • Suduri si reparatii la diverse piese si componente din aluminiu si aliajele acesestuia.
 • Scurta descriere

  Sudarea in mediu de gaz protector se imparte in doua mari categorii, sudarea in mediu de gaz inert si sudarea in mediu de gaz activ, care pot fi la randul lor procedee semiautomate sau automate, iar prin intermediul unui pistolet sunt aduse la locul de sudare gazul de protectie si electrodul fuzibil sub forma de sarma. O sursa de curent continuu, cu tensiune constanta este uzual utilizata la procedeul de sudare MIG/MAG, insa poate fi folosit si curentul alternativ. La acest procedeu sunt patru metode principale de transfer a metalului, transferul globular, prin scurt circuit, spray-arc si short-arc, fiecare dintre aceste moduri de transfer conferind anumite proprietati particulare si avantaje.

  Gazul de protectie

  Gazul de protectie este folosit pentru protejarea baii de metal topit impotriva actiunii gazelor din atmosfera, cum ar fi oxigenul si azotul.

  Alegerea gazului de protectie depinde de mai multi factori, cum ar fi: tipul materialului de baza si utilizarea variatiilor de proces. Gazul pur, inert, cum ar fi argonul sau heliul este utilizat la sudarea materialelor neferoase, la sudarea otelurilor aceste gaze nu ar asigura o patrundere suficienta (cazul argonului) sau cauzeaza instabilitatea arcului electric si favorizeaza formarea stropilor (cazul heliului). Dioxidul de carbon pur asigura insa o buna patrundere insa cauzeaza formarea oxizilor care slabesc proprietatile mecanice ale cordonului de sudura. Ca urmare, argonul si heliul se folosesc adesea in combinatie cu proportii de 75%25% pana la 90%10%.

  Adesea argonul se mai foloseste in amestec si cu alte gaze cum ar fi oxigenul, heliul, hidrogenul sau azotul. Amestecul cu pana la 5% oxigen ajuta la sudarea otelurilor inoxidabile si a diferitelor materiale de grosimi mici, totusi, in marea majoritate a aplicatiilor este preferata folosirea dioxidul de carbon. O concentratie a heliului de 50-70% creste tensiunea curentului si totodata temperatura arcului electric, cantitatile mai mari de heliu cresc calitatea imbinarii sudate si a vitezei de sudare la folosirea curentului alternativ pentru sudarea aluminiului. Folosirea hidrogenului insa in cantitati mici (pana la 5%) este benefica pentru sudarea nichelului si a pieselor subtiri din otel; concentratii ale hidrogenului de pana la 25% sunt necesare pentru sudarea materialelor cu conductivitate mare cum ar fi cuprul. Hidrogenul nu trebuie utilizat la sudarea otelurilor, a aluminiului sau a magneziului deoarece exista riscul formarii porilor in cusatura sudata din cauza incluziunilor de hidrogen.

  Amestecurile dintre trei sau mai multe gaze este de asemenea folosit pentru imbunatatirea calitatii imbinarii sudate. Debitul de gaz dorit se calculeaza in functie de geometria rostului, viteza de sudare, curentul de sudare, tipul gazului si modul de transfer al metalului.


  Telefon: 07--.---.--- contact@sudurainaluminiu.ro

  Preturile sunt in functie de complexitatea lucrarii.

  logo

  DESPRE NOI

  Service-ul nostru auto va ofera sudura argon, inox, otel la cele mai inalte standarde. Mai mult de atat, asiguram sudura si pentru alte componente ale masinii dumneavoastra, totul in baza celor mai bune tehnologii de pe piata.

  Sudura clasica este o solutie optima pentru anumite tipuri de interventii, insa adevarata evolutie o constituie procedeul MIG/MAG.

  MAI DEPARTE

  PORTOFOLIU FLICKR

  FACEBOOK